Двоен "Стоп" обърква трафика и изнервя шофьори по варненска улица
Автор: Екип Varna24.bg 11:17 / 14.02.2013Коментари ()878
© Народно дело
"Всеки ден има конфликти. Шофьорите постоянно надуват клаксони и се чудят кой е с предимство." Така накратко продавач-консултант в магазин за градински стоки описва пътната обстановка на пресечката на ул. "Ангел Кънчев" и "Кап. Райчо Николов".

"И двете улици имат знак "Стоп". И двата знака са практически един срещу друг. "Объркването не е малко. По принцип идващите от "Ангел Кънчев" би трябвало да имат предимство, защото улицата продължава с ляв завой по ул. "Пюскюлиев". Завой обаче няма, има лека извивка, която с нищо не подсказва, че това е друга улица. По-скоро прилича на продължение на "Ангел Кънчев", отколкото на ново трасе", обясняват работещите в района на колхозния пазар и признават, че е те трудно се ориентират в пътната обстановка.

"Ангел Кънчев" е еднопосочна, като до връзката с "Пюскюлиев" движението е ляво. От бул. "Вл. Варненчик" до "Пюскюлиев" ул. "Ангел Кънчев" пак е еднопосочна, но движението е вдясно. Така еднопосочната улица е разделена на две отсечки с различна посока на движение. Решението кой е с предимство се заплита допълнително и от двата съседни стопа.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dvoen-Stop-oburkva-trafika-i-iznervya-shofyori-po-varnenska-ulica-415727
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.