Математици от "Аспарухово" отбелязват Световния ден на числото Пи
Автор: Екип Varna24.bg 08:53 / 14.03.2013Коментари ()880
©
Днес - 14 март, 2013 г., от 11,45 часа в Актовата зала в сградата на районната администрация в "Аспарухово" ще се проведе представителна изява на клуб "Млад математик" към Основно училище "Христо Ботев". Той е сформиран като част от проекта "Училище за Себеутвърждаване и Подготовка към Европейски хоризонти - УСПЕХ" по бюджетна линия BG 051РО001 - 4.2.05 "Да направим училището привлекателно за младите хора".

Изявата е посветена на един от най-необичайните празници - на 14 март по света се чества Световният ден на числото Пи (International Pi Day).

Клубът има за цел да повиши интереса на учениците към математиката чрез демонстриране на интересни и приложими в човешката дейност математически знания. Идеята е не само да се свържат с математиката като наука, но и да се покаже какви ценности развива тя у младите хора, които сега се оформят като личности.

В рамките на проекта учениците имаха възможност да научат интересни исторически факти в областта на математиката, да се запознаят с нейното възникването в древна Гърция, Китай, Вавилон, Египет и да изготвят презентации за известни математици.

Решаване на забавни, нестандартни задачи, разказване на математически приказки, свързани с решаването на логически задачки и овладяването на математически фокуси, с които се отгатват възраст, номер на улица или рождена дата са само част от знанията, демонстрирани от децата по време на проекта.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Matematici-ot-Asparuhovo-otbelyazvat-Svetovniya-den-na-chisloto-Pi-421385
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.