Силният вятър събори много дървета в страната
Автор: Екип Varna24.bg 15:46 / 14.03.2013Коментари ()847
© Varna24.bg
Пожарникари и спасители отстраняват паднали в резултат на бурните ветрове дървета. Най-много са инцидентите в централната и югозападната части на страната.

От началото на деня до 14 часа на телефон 112 са получени над 60 сигнала за паднали вследствие на бурните ветрове дървета и клони. Екипи от пожарникари и служители са посетили всички подадени адреси и е оказано съдействие за отстраняване на падналите опасни предмети. Най-много сигнали са получени от югозападните и централните райони на страната.

Малко след 14 часа в дежурната част на пожарната в Хасково е получен сигнал, че 250 кв.м ламаринен покрив е бил отнесен от силния вятър и е паднал в съседен двор. Незабавно на място са пристигнали два пожарни екипа, които установили, че няма пострадали при инцидента. Към момента районът на произшествието е отцепен, а аварийните екипи отстраняват опасната конструкция.

По-рано над 100 деца от училище "П. Р. Славейков" в Кричим бяха евакуирани от спасителните екипи. Причината отново е отнесена от бурните ветрове покривна конструкция. Районът около учебното заведение е отцепен и на място работят аварийно-спасителен и пожарен екипи.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Silniyat-vyatur-subori-mnogo-durveta-v-stranata-421539
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.