Възстановиха разписанията на два влака между Варна и Карнобат
Автор: Екип Varna24.bg 12:25 / 19.03.2013Коментари ()1362
© Varna24.bg
Възстановени са разписанията на два влака, пътуващи всекидневно по направлението Карнобат - Дългопол - Варна, съобщават от "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД. Това стана възможно след писмо на областния управител Коста Базитов до изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" Веселин Василев с искане за промени в разписанията на влаковете.

До писмото се стигна след подписки на жители на община Дългопол и с. Нова Шипка, община Долни чифлик, в които се изразява безпокойство, че новото разписание, влязло в сила в края на 2012 г. ограничава възможността за своевременно придвижване до месторабота и обратно на пътуващите с БДЖ.

През октомври 2012 г. публично са обсъдени проектите за разписания за бъдещия график през 2013 г. След писмото на областния управител и с цел най-вече удовлетворяване на изразените искания, от железопътния превозвач "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД, който изпълнява Договор за обществена услуга за превоз на пътници с железопътен транспорт, са предприели действия по промени на влаковите разписания. Считано от 5 март 2013 г. са възстановени разписанията на влакове с номера 30 155 и 31 153 между Карнобат и Варна с разписания максимално близки до миналогодишните.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuzstanoviha-razpisaniyata-na-dva-vlaka-mezhdu-Varna-i-Karnobat-422300
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.