Марин Райков: КЗК да посочи монополистите в България
Автор: Екип Varna24.bg 15:36 / 21.03.2013Коментари ()421
© Impact Press Group
Комисията за защита на конкуренцията да посочи монополистите в България, настоя отново служебният премиер Марин Райков след среща с Мартин Димитров и Иван Костов в рамките на започналите консултации с политическите партии. В отговор от Комисията съобщиха за ТВ "Европа", че не са получавали официално писмо от министър-председателя.

"Няма да престане да настоява КЗК да обявят кои са монополистите. Заедно с министрите си, ще продължа да работя за това.", заяви Марин Райков.

"Възмутени сме от реакцията на Комисията за защита на конкуренцията по отношение на искането за определяне на монополистите в България. Беше казано на цялото общество, че, едва ли не, това не е тяхна работа. Необходими са категорични мерки и тази комисия да си влезе в ролята. Ако не - да си подават оставката", коментира Мартин Димитров.

В изявлението си след срещата, Райков изброи акцентите от разговорите в Министерския съвет. А именно - провеждането на честни предсрочни избори на 12 май и консултации с индустриалците в страната.

По отношение на казуса с "Информационно обслужване" Райков припомни, че на 26 март изтича срокът за подаване на документи за участие в търга за преброител на изборните резултати. Няма да бъде допусната фалшификация на изборните резултати, обяви отново той. Ще бъде обърнато и специално внимание на Оперативните програми за програмния период 2014 - 2020 година. Според Райков и Димитров не трябва само да се усвояват средствата от тях, а да се осигури и допълнителна заетост.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Marin-Raikov-KZK-da-posochi-monopolistite-v-Bulgariya-422780
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.