Паметници и знакови сгради във Варна на тъмно за "Часът на земята"
Автор: Екип Varna24.bg 16:33 / 21.03.2013Коментари ()892
© Impact Press Group
За пореден път община Варна се включва в глобалната инициатива "Часът на земята‘2013". Целта и е да бъде привлечено вниманието на хората към проблема с климатичните промени и да ги стимулира да заемат активна позиция за решаването му.

Началото на инициативата е поставено през 2007 г. в Австралия, когато в рамките на един час, хората изразяват своята воля за по-устойчиво бъдеще като загасяват осветлението в домовете си и в рамките на шестдесет минути притъмняват фасадите на знакови сгради и културни паметници. През следващите години "Часът на земята" се превръща в една от най-мащабните световни инициативи за борба с климатичните промени. През 2012 година в кампанията се включват повече от 7000 града от 152 страни по света. Варна участва от 2009 г.

Тази годината инициативата ще се проведе на 23 март, събота от 20.30 до 21.30 часа. Администрацията на община Варна ще организира спирането на декоративното осветление на част от паметниците и знаковите сгради в града - Катедралния храм "Свето Успение Богородично", Драматичния театър, филиала на театъра, Градския часовник, Окръжния съд, Археологическия музей и Двореца на културата и спорта.

Гражданите на Варна могат да се включат в инициативата като изключат осветлението в домовете си в рамките на посоченото време.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Pametnici-i-znakovi-sgradi-vuv-Varna-na-tumno-za-Chasut-na-zemyata-422804
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.