Съкооператори се гневят на съсед, трупал стари вещи
Автор: Екип Varna24.bg 16:40 / 30.03.2013Коментари ()911
© Народно дело
" Сега само кучета се събират около колата. Свиват се в боклуците, които са натрупани около нея." Това обяснява млада дама и сочи старичък, от времето на соца "Фиат", който не си знае годините. Салонът на машината е претъпкан с щателно увити и пакетирани кашони и пликове. Какво има в тях - само собственикът на колата знае.

Старичкият "Фиат", който скандализира съседите, се намира на пресечката на ул. "Генерал Столетов" и ул. "Княз Николаевич". Соцвозилото е паркирано класически - върху градинката. Градинката е като всички останали в района - зеленината от години е превърната в кален паркинг.

Скандалите обаче не са само заради колата. "Преди година имахме страхотни скандали с него. Беше натрупал всевъзможни боклуци във входа и общите помещения на мазата. Взема от кофите за смет непотребни, но все още годни вещи и ги складира в мазата или входа. На три пъти се събирахме и изхвърляхме всичко обратно в казаните", разпалено обясняват съседите. Някои от тях се колебаят дали да не се ползват от Закона за етажната собственост и да принудят съседа си да спре да трупа отпадъци.

"Не ги събира за пари. Определено не е беден. Два пъти в месеца кара с фиата каквото е насъбрал някъде извън Варна. С такъв багаж на тавана е чудно как не са го спрели и санкционирали досега от КАТ", махат с ръка част от съседите. Това е събиране заради самото събиране, а не за да се използва, смятат комшиите. Екип на "Народно дело" направи няколко безуспешни опита да се свърже по домофона със собственика на колата. Страниците на вестника остават отворени и за други мнения по темата.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sukooperatori-se-gnevyat-na-sused-trupal-stari-veshti-424410
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.