110 дка общинска собственост край "Галата" ще се използват за гробищен парк
Автор: Екип Varna24.bg 16:36 / 01.04.2013Коментари ()988
© Varna24.bg
160 дка, които бяха деактувани от държавна в общинска собственост в района на Галата, ще се използват за гробищен парк от 110 дка, площадка за провеждането на празника "Галата пее и танцува", а 67 дка на южния бряг на езерото ще се използват за построяването на спортния морски атракцион. Това съобщи областният управител Коста Базитов, който припомни, че този проект с представители на морския бизнес от Марсилия е отреди 2 г. И.д. кметът доц.Бозов обясни, че имотът, който е бил на МО, сега ще бъде използван за морския спортен атракцион.

В замяна на предоставянето му община Варна се задължава да осигури жилища за 20 семейства на военни или да плаща наема им до края на годината, съобщи доц.Бозов. До момента базата не е построена, защото не е имало подходящ терен. Кой и за колко пари ще я изгради, засега не е ясно, тъй като предстои проектиране.

Областният управител заяви, че от 5 месеца откак е заел поста, се придържа към правилото да не се деактуват държавни имоти, ако те не са предназначени за обществени нужди.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/110-dka-obshtinska-sobstvenost-krai-Galata-shte-se-izpolzvat-za-grobishten-park-424740
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.