Доброволци ще чистят плажове по Северното Черноморие
Автор: Екип Varna24.bg 16:21 / 02.04.2013Коментари ()767
©
За трета поредна година Surfrider Foundation Sofia ще се включи в почистването на плажове, които се случват по целия свят, а именно чрез глобалната инициатива Ocean Initiatives. Доброволци ще се насочат към Северното Черноморие. Ето какво споделят от Surfrider Foundation:

След като продължихме подобаващо кампанията ни RISE ABOVE PLASTICS и тази година, благодарение на успешната изложба THE TOTE: RELOAD и прожекцията на филма TRASHED, се насочваме към Северното Черноморие.


В събота на 6-и април стартираме Ocean Initiatives 2013 с ЛИМАНА НА ПАША ДЕРЕ. Предлагаме сборният пункт за тези, които не знаят мястото, да бъде пред YO-HO-HOSTEL на ул. Русе 23 в 12:20 ч. За останалите, ще ви чакаме на плажа в 13:00 ч..

Ocean Initiatives, най-голямата глобална инициатива на Surfrider Foundation Europe, стартира в края на месец март за 18-ти пореден път. Както вече знаете, всяка година от създаването ѝ през 1996 г., броят на акциите по почистванията и участниците в тях нарастват. Благодарение на всички вас, вашата мобилизация и вашите действия на местно ниво, повече от 50 хил. човека участваха в Ocean Initiatives през 2012 г., като бяха организирани повече от 1230 почиствания из целия свят.

Въпреки всички наши усилия обаче, все още всяка секунда 206 кг отпадъци от човешка дейност влизат в морето и световния океан въобще. Независимо от тази цифра европейското законодателство не признава отпадъците, дошли от сушата, като замърсяване на морето. Затова Surfrider Foundation се ангажира да популяризира проблема пред публичните органи, индустриалната общност и гражданското общество като цяло.

Surfrider Foundation Sofia ви призовава отново да станете част от нашите почиствания в уикенда на 6-7 април по плажовете в околността на Варна.

Ако пък тези дати не са вашите и/или не можете да се включите на точно тези места, ние ще ви помогнем да станете сам организатор на почистване на вашия плаж, езеро, река, поточе, бряг, заедно със свои приятели и/или други ентусиасти. В този вариант винаги можете да регистрирате почистване на страницата на глобалната инициатива: www.initiativesoceanes.org, като ни информирате на surfriderbg@gmail.com и ние ще се свържем с вас, за да ви помогнем в името на нашето крайбрежие.

Присъединете се към нас на 6 и 7 април за по-чисти плажове! Морето има нужда от нас!



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dobrovolci-shte-chistyat-plazhove-po-Severnoto-Chernomorie-424967
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.