Куриоз: Жена кара без колан, за да не повреди силиконовите си гърди, глобиха я
Автор: Екип Varna24.bg 09:20 / 04.04.2013Коментари ()2028
©
Шофьорка от Горна Оряховица води дълга и епична съдебна битка, а силиконовите й гърди са на път да влязат в историята на Темида. Преди време младата жена била изловена от полицейски патрул, че кара колата си без поставен обезопасителен колан. Пред полицаите тя обяснила, че не поставя колана, за да не повреди силиконовите си гърди. Униформените обаче не влезли в положението на шофьорката. Въпреки молбите й те й съставили акт за 50 лв. Жената обаче се заинатила и обжалвала наказателното постановление първо пред Районния съд в Горна Оряховица.

Пред магистратите тя подробно и търпеливо обяснила, че по лекарско предписание не трябвало да притиска новите си гърди поне половин година и затова не слагала колан по време на движение. Служителите на Темида обаче не вникнали в дълбокия проблем и душевната драма на жената. Те категорично отсекли, че предпазният колан е задължителен за всички шофьори и пътуващи в МПС и участващи в движението на пътя. Освен това коланът не притискал гърдите на водача, а минавал между тях и затова нямало опасност да навреди на силиконовите импланти на дамата. Районните съдии в железничарския град потвърдили наложената на "силиконката" глоба.

Необичайното дело предизвика остра полемика и противопостави представителите на силния и слабия пол сред някои от търновските юристи. Според някои от по-младите служителки на Темида решението на колегите и от двете инстанции може и да е правилно от законова гледна точка, но в случая те са можели да проявят и малко снизхождение. Според полицаи обаче, ако съдът сега бе отменил глобата на "силиконката", всяка жена с по-голям бюст би се оправдавала, че не слага колан за да не й пречи при шофиране.

Източник: в. "Монитор"


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Kurioz-Zhena-kara-bez-kolan-za-da-ne-povredi-silikonovite-si-gurdi-globiha-ya-425228
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.