Зам.-министър Албена Лазарова ще открие заседанието на Комитета за Държавен пристанищен контрол в Черно море
Автор: Екип Varna24.bg 06:30 / 09.04.2013Коментари ()708
Служебният заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Албена Лазарова ще открие 14-тото редовно заседание на Комитета на Меморандума за разбирателство за Държавен пристанищен контрол в Черно море. Събитието ще започне днес (9 април 2013 г.) от 9:30 часа, в хотел "Димят", гр. Варна.

Представители на морските администрации на Румъния, Украйна, Руската Федерация, Грузия, Турция и България ще участват заседанието на Комитета, което ще се проведе от 9 до 11 април 2013 г. във Варна. На срещата ще присъстват и секретарят на Парижкия меморандум за държавен пристанищен контрол - Ричард Шифърли, наблюдатели от морската администрация на Азербайджан и представители на Меморандума за държавен пристанищен контрол в Западна и Централна Африка.

Сред основните теми, които ще бъдат обсъждани са включването на Морската трудова конвенция от 2006 г. в задължителните инструменти по меморандума, преглед и промени в критериите за избор на кораби за приоритетна проверка, както и обсъждане и приемане на промени в ръководството на инспекторите, осъществяващи държавен пристанищен контрол.

Черноморският меморандум с създаден по инициатива на България през септември 1999 г. Във Варна е проведена и първата подготвителна среща за установяване на единен координиран режим на държавен пристанищен контрол в Черно море.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zam-ministur-Albena-Lazarova-shte-otkrie-zasedanieto-na-Komiteta-za-Durzhaven-pristanishten-kontrol-v-Cherno-more-426105
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.