Варненски тийнейджъри шофират по пътищата без страх от закона
Автор: Екип Varna24.bg 14:17 / 09.04.2013Коментари ()541
©
За шофиране без книжка, Районен съд - Варна наложи наказания на двама младежи. По внесено от прокуратурата постановление съдът освободи от наказателна отговорност 18-годишния А.Атанасов и му наложи административното наказание - глоба в размер на 1000 лева.

Неправоспособният водач е засечен при рутинна полицейска проверка на бул. "Мария Луиза" във Варна през нощта на 27 октомври 2012 год. Младежът управлявал лек автомобил "Рено" без изобщо да притежава свидетелство за управление на МПС. Справка в информационната система на МВР показала, че младежът е бил наказван многократно по административен ред за нарушения на Закона за движение по пътищата. Последното влязло в законна сила наказателно постановление спрямо него е през м. септември 2012 год., отново за шофиране без книжка.

На друг неправоспособен водач - 17-год. Р.И., съдът наложи административно наказание "обществено порицание", което да бъде изпълнено в кметството по местоживеене.

Непълнолетният Р.И на 6 юли миналата година в кв. "Аспарухово" е управлявал л.а."БМВ". Справка за него показва, че месец преди последното нарушение той е засичан зад волана на друг автомобил и му е налагано наказание "глоба" за шофиране като неправоспособен.

Решенията на Варненския районен съд подлежат на обжалване пред ВОС в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenski-tiineidzhuri-shofirat-po-putishtata-bez-strah-ot-zakona-426268
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.