Арестуваха кмет за опит за убийство
Автор: Екип Varna24.bg 12:27 / 11.04.2013Коментари ()609
Кметът на Исперих Бейсим Басри е задържан по обвинение за опит за убийство. Това съобщиха от окръжната прокуратура в Разград. Градоначалникът е заподозрян за инцидент в резервата "Воден" през февруари, когато бракониер открива стрелба срещу горските стражари.

Трима лесничеи засекли мъж, който поставил капан в резервата. Той наблюдавал заложения капан от дърво. Когато го предупредили да слезе, бракониерът открил стрелба срещу горските стражари. Той успял да избяга. Първоначално за инцидента бил задържан шофьорът на общината в Исперих - Шенол Бакир. Станало ясно, че той е стрелял с оръжие, което е собственост на кмета. Шофьорът обаче твърдял, че сам е взел оръжието от мястото, където го държал градоначалникът. Впоследствие обаче Бакир е освободен под парична гаранция, а прокуратурата е заподозряла кмета на Исперих, който бил разпитан по случая.

Кметът Бейсим Басри бе замесен в бракониерски скандал и миналата година, когато колата му бе открита, изоставена след нощен лов в неразрешена гора. Тогава обаче не бе повдигнато обвинение срещу него. Обяснението на Басри бе, че колата му е била използвана от други хора без неговото знание.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Arestuvaha-kmet-za-opit-za-ubiistvo-426656
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.