Държим 1 милион кредитни карти
Автор: Екип Varna24.bg 08:32 / 28.04.2013Коментари ()703
©
На пазара в България вече има близо 1 милион кредитни карти. Това е повече от прогнозите за издаване на нови пластики на потенциални клиенти. Притежателите на кредитни карти у нас може да се увеличат най-много с още 848 хил. души, стана ясно вчера по време на форум в столицата.

Евентуалните нови клиенти за тези пластики са сравнително малко у нас заради демографски проблеми. Средните доходи на хората обаче ще продължат да се увеличават бавно и ще бъдат изяждани от инфлацията. Затова дългосрочно броят на потенциалните клиенти на кредитни карти ще намалява, показва анализ на Пощенска банка.

Междувременно стана ясно, че разплащанията от разстояние чрез смартфон вече са достъпни у нас и стават все по-популярни. От началото на януари на пазара е новата услуга CellumPay, която се предлага от "Целум" - България. Тя представлява специално приложение, чрез него хората могат да платят през смартфона си сметките за вода или задълженията си към мобилните оператори. Приложението може да бъде използвано и за онлайн покупки от търговските партньори на компанията.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Durzhim-1-milion-kreditni-karti-429751
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.