Плъзна летен грип
Автор: Екип Varna24.bg 13:21 / 29.04.2013Коментари ()2177
© Impact Press Group
156 души са потърсили личния си лекар заради остри респираторни инфекции през миналата седмица. Броят на заболелите е близо 2 пъти по-висок в сравнение със същия период на м.г. Най-засегнати са децата във възрастовата група 5 - 14 г.

Случаите на доказан грип през миналата седмица са 7. 4-ма от заболелите са от Варна, останалите - от селища в областта. Пациентите са настанени за лечение в Инфекциозната болница на МБАЛ "Света Марина".
През седмицата 13 души са потърсили медицинска помощ след ухапване от кърлеж. В биологичната лаборатория на РЗИ са постъпили 2 проби за изследване на извадени от тялото паразити.

През имунизационния кабинет на инспекцията са преминали общо 42-ма души. С ваксина против жълта треска са обхванати 24-ма души.

В консултативния кабинет по СПИН безплатно са консултирани и изследвани 22-ма души.

През периода са извършени 605 проверки от служители по здравния контрол. Съставен е акт на работеща във фризьорски салон.

Във връзка с информация от Комисията за защита на потребителите по системата RAPEX за опасни стоки на територията на РЗИ - Варна, са проверени 27 търговски обекта и щандове за съхранение на козметични продукти и магазини "Всичко за 1 лев". Количества от опасните за човешкото здраве мокри кърпички, молив за очи, крем с картофи и избелваща химикалка за очи не са открити.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Pluzna-leten-grip-429999
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.