Новият временен кмет на Варна: Нужни са кадрови промени
Автор: Екип Varna24.bg 07:41 / 30.04.2013Коментари ()1557
©
Тепърва ще се обсъжда въпросът за оставки на зам.-кметове, обяви пред медиите новоизбраният временно изпълняващ длъжността кмет арх. Димитър Николов. След като смени доц. Христо Бозов на горещото кресло, той обяви пред медиите, че кадровите промени са действително нужни в общината. Аз нямам претенции да съм независим, заяви доскорошният зам.-кмет по европейските въпроси, който след последните местни избори закратко влезе в ОбС от листата на ГЕРБ. 46-годишният архитект призна, че в общината се работи трудно, но побърза да добави: "Това не означава, че не трябва да се работи". Като свои приоритети той очерта провеждането на предстоящите кметски избори и проектите на града.

От новото си качество арх. Николов отговори и на критиките, които от трибуната на пленарната зала отправи д-р Петър Радушев, бивш шеф на общинската дирекция "Европейски и национални оперативни програми".

Пред Общинския съвет Радушев алармира за предстоящ провал на проекта за интегриран градски транспорт. Според него доставката на новите автобуси няма как да се осъществи поради липсата на договор между общината и превозвача - вътрешен оператор. Бившият общински шеф предупреди още, че местната власт губи шанса си за заем от Европейската банка за възстановяване и развитие в размер на 13,5 млн. лв. и безвъзмездна помощ в размер на 350 000 евро. Радушев не пропусна в критиките си и ремонта на бул. "Владислав Варненчик". Според него държавните средства трябвало да бъдат инвестирани в реконструкцията на бул. "Сливница". Вместо това, били вложени в трасе, за което по транспортния мегапроект са предвидени 32 млн. лв.

Янко Станев първи отхвърли съмненията, като изтъкна, че проектът би се провалил само ако някой доносничи срещу община Варна.

Арх. Димитър Николов на свой ред коментира, че ако има забавяне, то то е резултат от реботата на досегашния шеф на ресорната дирекция. Новият градоначалник потвърди, че след оставката на Кирил Йорданов е отказал да работи с д-р Радушев. Нямах доверие нито в него, нито в работата му, изтъкна той и опроверга критиките по повод банковия заем. Въпросът е дали хонорарът от 100 000 евро е реалистичен за сключването на договор между общината и общинския превозвач, коментира арх. Николов, връщайки хвърлената от Радушев ръкавица.

Източник: в. "Черно море"




Още по темата: общо новини по темата: 263
30.09.2013 »
20.09.2013 »
31.07.2013 »
31.07.2013 »
30.07.2013 »
29.07.2013 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Noviyat-vremenen-kmet-na-Varna-Nuzhni-sa-kadrovi-promeni-430101
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.