Национално училище по изкуствата "Добри Христов“ – Варна с награди от четири конкурса
Автор: Екип Varna24.bg 17:43 / 05.05.2013Коментари ()1592
Бивши и настоящи ученици от
НУИ "Д.Христов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Последните две седмици се оказаха много успешни за учениците от НУИ "Добри Христов" - Варна. Своеобразен рекорд по спечелени отличия постави пианистът Емил Бояджиев от 6 клас. За това кратко време той успя да пребори конкурентите си на три престижни международни конкурса и да спечели първите награди. На Международния конкурс за инструменталисти и композитори "Музиката и земята", провел се в гр. София, Емил бе удостоен с най-високото отличие - Голямата награда на конкурса, оставяйки след себе си всички останали участници - от България, Македония, Швейцария, Франция, Япония и Корея. Няколко дни по-късно в гр. Бургас на Десетия международен конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика той спечели първа награда в своята категория, както и наградата на кмета на гр. Бургас. На този конкурс успешно се представиха и бяха наградени и Звездалина Коларова (пиано) и учениците със специалност ударни инструменти Борил Атанасов, Здравка Атанасова и Петя Панева. На току-що приключилия Национален конкурс за пианисти и цигулари в гр. Шумен Емил Бояджиев спечели отново първа награда, както и награда за най-добро изпълнение на произведение от Панчо Владигеров. Същите отличия на този конкурс завоюва и Рустам Губкин (цигулка).

На провелият се в гр. Нови Пазар XI Национален конкурс за гайдари и инструментални камерни групи, отново сред наградените доминираха ученици на НУИ "Добри Христов" - Варна. С първи награди бяха отличени Цветомир Тотев, Радослав Василев, Йордан Нейчев и Мартин Димитров. Учениците завоюваха още 6 индивидуални и 5 колективни награди за камерни групи и оркестри.

Това са отличия и за техните учители - Мария Гинева, Антоанета Илиева, Далила Неделчева, Недко Царев, Димитър Георгиев, Димо Железов и Симеон Симеонов.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nacionalno-uchilishte-po-izkustvata-Dobri-Hristov-Varna-s-nagradi-ot-chetiri-konkursa-430819
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.