Обучават стотици служители на спешните отделения в болниците по проект
Автор: Екип Varna24.bg 11:17 / 07.05.2013Коментари ()637
© Varna24.bg
Министерството на здравеопазването отчита изпълнението на програмата за повишаване на професионалната квалификация в ЦСМП, финансирана по ОП "Развитие на човешките ресурси"

Нови 462 лекари и медицински специалисти от спешните отделения на 33 лечебни заведения в страната ще повишат професионалната си квалификация в рамките на проекта "ПУЛСС - Практически увод в лечението на спешните състояния". Той се реализира от Министерството на здравеопазването с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2007-2013 г.", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Как премина досегашното обучение на кадрите в спешната медицинска помощ и какви дейности предстоят да се изпълнят по проекта ще бъде обявено на специална пресконференция утре, 8 май 2013 г., от 10.00 часа в Националния Пресклуб на БТА. За участие в нея са поканени министърът на здравеопазването и заместник-министри, членове на екипа по проекта, директори на 33 лечебни заведения в страната, както и представители на Български лекарски съюз и други неправителствени организации в сферата на здравеопазването.

Това е второто събитие за публичност и информация по проекта "ПУЛСС - Практически увод в лечението на спешните състояния". Предвижда се до края на 2013 г. общо по проекта да бъдат обучени най-малко 6 500 служители на 28-те Центрове за спешна медицинска помощ, както и 462 лекари и медицински специалисти от спешните отделения на 33 лечебни заведения в страната.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Obuchavat-stotici-sluzhiteli-na-speshnite-otdeleniya-v-bolnicite-po-proekt-431037
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.