Беседка рухна в градинка до МУ, друга надвисна опасно над пейки
Автор: Екип Varna24.bg 12:28 / 08.05.2013Коментари ()915
© Народно дело
Дървена беседка в градинката до Медицинския университет се превърна в купчина греди, захвърлена в тревата. Втората такава, която се намира на същото място за детски игри и отмора, е надвиснала над поставените под нея пейки, и всеки момент също може да падне. Грозното състояние на парковите съоръжения е такова още отпреди празниците, но няма знак, че някой от общината го е забелязал. На опасно надвисналата беседка липсват дори станалите толкова често срещани сини предупредителни ленти, които се поставят около рушащите се сгради и инфраструктурни обекти.

Причината за окаяното състояние на беседките е най-вероятно поредната вандалска проява в града ни. Колкото е пълна с майки с деца градинката през деня, толкова е и заета нощем от тийнейджъри, които се събират да пушат и пият по пейките, разказват съседи. Понякога там нощуват и клошари, твърдят свидетели. Въпреки натовареността си от посетители, беседките досега си оставаха здрави. Според някои причината за падането им може и да е естествена, просто защото гредите, от които са направени, не са издържали на атмосферните условия.

Каквато и да е причината, хората, които редовно посещават мястото за игра и отмора, са възмутени, че никой не реагира на създалата се ситуация. Според граждани просто не е възможно никой от общината, която постоянно декларира, че поддържането на градинките й е приоритет, да не е забелязал какво е станало до Медицинския университет.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Besedka-ruhna-v-gradinka-do-MU-druga-nadvisna-opasno-nad-peiki-431260
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.