Условно наказание и 2 500 лв. глоба за 31-годишeн търговец
Автор: Екип Varna24.bg 11:48 / 10.05.2013Коментари ()796
©
5 месеца условно наказание и глоба в размер на 2500 лева наложи Районният съд на 31-годишeн търговец за престъпление против интелектуалната собственост. Наказанието бе наложено след одобрено от съда споразумение.

На 21 юни миналата година в търговски обект - магазин за чанти в курортен комплекс "Златни пясъци", стопанисван от фирмата на подсъдимия, са установени предлагани за продажба стоки от защитени марки, в нарушение на разпоредбите на Закона за марките и географските означения. При проверката са били открити общо 128 броя чанти с означени върху тях знаци на марките "Луи Вюитон", "Прада" и "Шанел" . Според назначената експертиза знаците, поставени върху стоките, са идентични или сходни със защитените регистрирани търговски марки, което може да предизвика объркване на потребителите относно техния действителен произход, както и да създаде предпоставки за несправедливо облагодетелстване от известността на оригиналните марки. Общата стойност на инкриминираните стоки е 76 540 лева.

31-годишният Ю. Илиянов е неосъждан досега. Веществените доказателства, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uslovno-nakazanie-i-2-500-lv-globa-za-31-godishen-turgovec-431643
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.