Продължава протестът на български превозвачи на българо-турската граница
Автор: Екип Varna24.bg 09:16 / 17.05.2013Коментари ()540
© Impact Press Group
Продължава протестът на български превозвачи на българо-турската граница. Превозвачите блокират двата гранични пункта - Капитан Андреево и Лесово, с искания да бъде спрян тормозът, който турските власти упражняват върху тях.

Според българските превозвачи турските власти ги подлагат на ненужни проверки, бавят камионите и всеки ден поставят нови и различни условия.

На Капитан Андреево вследствие на блокадата има 8-километрова опашка от тирове, блокада има и на Лесово.

Превозвачите настояват за писмено уверение от турска страна, че административният произвол ще бъде спрян и заявяват, че докато това не стане, блокадата ще продължи.

В четвъртък българското правителство обяви, че посланикът в Анкара е направил необходимите постъпки пред турските власти, които са поели ангажимент за решаване на проблемите. До този момент обаче няма документ от турска страна, който да потвърждава това.

При това положение блокадата на двата пункта продължава, като протестиращите пропускат леките коли и автобусите и в двете посоки.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Produlzhava-protestut-na-bulgarski-prevozvachi-na-bulgaro-turskata-granica-432929
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.