Ученици от Варна ще практикуват в Испания
Автор: Екип Varna24.bg 16:04 / 18.05.2013Коментари ()800
Бивши и настоящи ученици от
ПГГСД "Н. Хайтов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
През месец юли 2013 г. по програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност" 20 ученици от Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Н.Хайтов"-Варна, специалности "Мебелно производство", "Реставрация на стилни мебели и дограма" и "Интериорен дизайн" заминават на едномесечна практика в Испания. 

Тя ще се проведе в утвърден учебен център по дървообработване и мебелна промишленост, където освен преподаватели от учебния център ще ги обучават и специалисти от мебелни компании в условия, съответстващи на реалната работна среда. Учениците ще имат възможността да доусъвършенстват уменията си за проектиране на мебели и интериор с програма Auto Cad, ще се научат да работят с CNC дърводелски център и съответната програма към него, ще се запознаят с технологията за нанасяне на лакозащитни декоративни покрития.

Учениците от специалност "Реставрация на стилни мебели" ще се научат да поставят златен варак върху дървесина, да реставрират различни видове мебели.

Наред с практиката в учебната база младежите ще посетят испански мебелни компании и ще се запознаят с иновативни технологии и методи на работа.

В момента групата от участници преминава солидна предварителна подготовка, включваща изучаване на испански език (ниво А2), културна подготовка за страната на пребиваване и педагогическа подготовка с цел бързо да се адаптират към местните условия.

В края на стажа българските участници ще получат оценка от испанските работодатели и учебния център и Европас мобилност документи, които са европейско признания за получените знания и компетенции.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchenici-ot-Varna-shte-praktikuvat-v-Ispaniya-433210
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.