Ще има нова схема за разпределение на евросубсидиите за всеки сектор в земеделието
Автор: Екип Varna24.bg 09:52 / 25.05.2013Коментари ()783
© Varna24.bg
Ще има нова схема за разпределяне на евросубсидиите за всеки сектор в земеделието. Това заяви във Велико Търново служебният министър на земеделието и храните проф. Иван Станков. Той допълни, че новите мерки за субсидиране ще бъдат приоритетни за новия екип на Министерството на земеделието и храните. Предстои да бъдат осигурени половин милиард лева доплащания в сектора.

С нова схема за разпределянето на държавните субсидии ще работи новият екип на Министерството на земеделието. Ресорният министър Иван Станков заяви, че държавата трябва да осигури не по-малко от половин милиард лева доплащания за животновъдството, за да се доближат нашите субсидии до европейските и така да се съживи сектора.

"Има горна граница. Всичко се регулира вече. Зърнопроизводителите, които вземаха 5-10, че и до 30 млн. са достигали субсидии, сега могат да взимат максимум до 300 000 евро. Това категорично ще се случи в България.", заяви проф. Иван Станков.

Трябва да се завиши контролът върху сивата икономика, за да може българското производство да стане по-достъпно за потребителите, допълни още министърът.

"Трябва да се завиши контрола, трябва да се завишат изискванията. Трябва да се завишат изискванията и контрола на границите. Трябва да имат известен приоритет нашите, българските стоки, трябва да го наложим това.", коментира още проф. Иван Станков.

По-рано днес (24 май) министър Иван Станков откри втория национален събор на овцевъдите, който се провежда край Велико Търново.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Shte-ima-nova-shema-za-razpredelenie-na-evrosubsidiite-za-vseki-sektor-v-zemedelieto-434322
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.