Хотели предлагат храни, останали от миналата година | ||||||
| ||||||
Една от темите на срещата бе организираното детско хранене. Д-р Манева даде за пример този конкретен случай, регистриран назад във времето, като уточни, че инспекторите на дирекцията са работили по сигнал. Извършена е проверка, засечена е храна от минала година в хладилника на обекта. Храната, която е с изтекъл срок на годност, е иззета и е предадена за унищожаване в екарисаж. Д-р Манева посочи, че при организирането на групово детско хранене в обектите за обществено хранене е необходимо дирекцията да разполага с пълна информация. "Опасно е когато става в началото на сезона или в частни хотели. Вече имаме сигнали за храни, останали от миналата година", каза още д-р Манева. Тя допълни, че организирането на групово детско хранене е отговорно, защото овладяването на хранителен срив при деца е трудно. Източник: Радио "Фокус" |