Варненка с благотворителна акция за децата от дома във "Виница"
Автор: Екип Varna24.bg 12:39 / 29.05.2013Коментари ()3654
© Народно дело
Втора поредна благотворителна акция организира варненката Силвия Михайлова в подкрепа на малките дечица от дома в кв. "Виница". Първата е била непосредствено след големия пожар преди две години. Щом научила от новините за нещастието, лично отишла на място да види с какво може да помогне. Така научила, че са опожарени складовите помещения, където се съхраняват консумативите.

"Тогава още нямах фейсбук, но чрез приятели и познати започнах да събирам дарения и в рамките на няколко дни успяхме да занесем на децата и консумативи, и отделно около 1000 лева", разказва Михайлова.

Наскоро младата жена отново отишла на посещение в дома. В разговор със служителите, които се грижат за децата, тя попитала дали няма с какво да помогне. Те й отвърнали, че са затрупани с дрешки, но имат нужда от обувчици, биберони, шишета, бебешки храни, памперси, паяци, колички, подложки и други консумативи.

"Реших да организирам малка благотворителна кампания, тъй като децата имат нужда, а във фейсбук имам много приятели. Надявам се да намеря подкрепата на хората и заедно да помогнем с каквото можем", коментира Михайлова. Тя посочи, че акцията я стартирала в понеделник и ще продължи до 5 юни. "Хората, които искат да помогнат, няма нужда да идват при мен. Напротив, аз се уговарям с тях и се срещаме където им е удобно", коментира тя. Надява се, че освен обувчици, консумативи и храни, ще успее да събере и някаква сума пари, с която да се купят най-необходимите неща, които не са сред даренията.

Силвия Михайлова за втори път е герой в рубриката на Петел.бг "Така се прави". Първия път тя пожела да разкаже за д-р Самир Мансури от Първа хирургия на МБАЛ "Св. Анна", който не просто е лекувал нейния съпруг, но когото тя е приела и като приятел.

Желаещите да откликнат могат да намерят инициативата на адрес: https://www.facebook.com/events/366483870129991/, където е посочен и личният телефон на Михайлова за контакт.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenka-s-blagotvoritelna-akciya-za-decata-ot-doma-vuv-Vinica-434989
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.