Портних: Варна е дясна! Заедно ще се поздравим с дясно управление още на 30 юни
Автор: Екип Varna24.bg 11:36 / 28.06.2013Коментари ()1776
©
"Ние ще работим така, че да се гордеем, че живеем във Варна. Ще намалим безработицата ще увеличим доходите. Ще преобразим града с европейски средства. Има възможност за над 1 милиард. Това са средства, които не може да осигури нито общината, нито държавата." Това заяви десният кандидат за кмет на Варна Иван Портних пред препълнената зала №1 във ФКЦ на предизборна среща с дясномислещи варненци. В нея участваха представители на граждански сдружения и десни политически формации, които подкрепят кандидатурата на Портних. Специален гост беше единственият десен кмет в новата история на Варна Христо Кирчев. Присъствието му беше определено като символично предаване на щафетата от стария десен кмет на новия.

Портних първо представи пред хората плана си за развитие на Варна и превръщането на морската столица в град номер 1. "Европейските средства ще създадат предпоставки за развитие на икономиката, за работни места, за доходи и така ще вървим напред. Те ще са глътка въздух за дребния и средния бизнес, който сега се задъхва, а трябва да е гръбнака на варненската икономика. Това са неща, които знам как трябва да бъдат направени. Работил съм, реализирал съм проекти, имам мисленето на десен мениджър. Когато дясномислещите се обединим, можем да създадем такъв модел на управление, който да дава развитие и наистина града за две години да се преобрази и да стане номер 1 за живеене", увери Иван Портних.

Той заяви, че Варна трябва да направи осъзнат и разумен избор, който да гарантира развитието и да не позволи на едни неясни икономически интереси да сложат ръка върху управлението на града.

"Изключително се радвам, че от Варна започва обединението на десните, на дясномислещите хора. Абсолютно съм убеден, че Варна е десен град, че винаги е имала десен път на развитие и е просперирала именно заради това. Когато сме обединени и сме заедно, абсолютно съм убеден, че ще можем да се поздравим с дясно управление още в неделя на 30 юни. Тази победа ще е важна за нас. Ще е важна за това, което ще се случва тук в града. Но ще е важна и в национален мащаб. За да покажем, че безцеремонният модел, който натрапват управляващите сега, не е приеман от интелигентните и мислещите хора", категорично заяви десният кандидат за кмет.

Портних отговори и на въпроси на хора от залата. Попитан кои ще са първите три неща, които ще направи, след като влезе в кметския кабинет, той ясно заяви - "Ще спра движението на автомобили в морската градина, както е във всички европейски градове, за да върна парка на хората. Това съм го обещал. Майките с децата ще могат да се разхождат приятно и безопасно.

Няма да изреждам две, три, четири... всичко останало ще започна от първия ден. За 6 месеца ще реша проблема с недостига на места в детските градини", обеща Портних и хората в залата го заляха с аплодисменти.

Десният кандидат разясни, че още от първия ден ще подхване и инфраструктурата на града. "Всички основни булеварди ще бъдат преасфалтирани изцяло, защото през последните два месеца се видя, че това е възможно. Ще направя спортни площадки за да имат възможност младите да спортуват. Не съм забравил и за така наречените дребни неща - междублоковите пространства. Буренясала Варна... не, това не може да бъде. Чистота в града ще бъде на ниво, на високо ниво. Ще спра до тук, защото проблемите, с чието разрешаване ще се заема, са много. Почвам ги още от първия ден. За две години ще успея, ще върна самочувствието на варненци, че Варна е най-добрият град за живеене. Убеден съм, че заедно дясномислещите ще го постигнем.




Още по темата: общо новини по темата: 263
30.09.2013 »
20.09.2013 »
31.07.2013 »
31.07.2013 »
30.07.2013 »
29.07.2013 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Portnih-Varna-e-dyasna-Zaedno-shte-se-pozdravim-s-dyasno-upravlenie-oshte-na-30-yuni-440417
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.