Бойко Борисов: Всеки ден на това правителство означава десетки милиони загуби
Автор: Екип Varna24.bg 12:17 / 04.07.2013Коментари ()9123
© Varna24.bg
Всеки ден на това правителство означава десетки милиони преки загуби. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По отношение на предвиденото намаление с половин милиард евро на средствата за България по Програмата за селските райони в следващия програмен период, Бойко Борисов заяви:

"На Европейския съвет аз защитих за България 2,5 милиарда евро за нашите селскостопански производители. Те много се радваха на това, защото това са 5 милиарда лева отгоре живи пари, които ще се изсипят в българското земеделие. Да им отрежат един милиард лева, това е да им отрежат обновяването с нови трактори, комбайни и машини в следващите години, като цяло. На вниманието на протестиращите и на българския народ като цяло трябва да е, че вече тези 30 дни управление на това правителство, ако се разделят на един милиард, ни струва десетки милиони на ден. И това е само началото на спирането на парите за България. Първо - там няма кой да преговаря; хората са лишени от авторитет, те самите тук не знаят - кой е министър, кой е заместник-министър (виждате, че научават от пресата)", каза Бойко Борисов.

Използвам случая да запитам - какъв е този министър, на новосформирано министерство - за инвестиционните проекти, който има коли, секретарки и харчи луди пари, а вече 30 дни не е направил нито едно изявление. Не се знае какво работи и - какво ще работи, каза Борисов.

"Всичко това струва пари на данъкоплатците. Всеки ден на това правителство, означава десетки милиони преки загуби, които отиват в българските граждани. Колкото повече си ги търпят, толкова повече пари ще губят. И процесите са необратими. Аз съм ги договорил тези средства на Европейския съвет - вече ги няма", каза Борисов.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Boiko-Borisov-Vseki-den-na-tova-pravitelstvo-oznachava-desetki-milioni-zagubi-441397
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.