Утре ще е слънчево и топло
Автор: Екип Varna24.bg 17:42 / 07.07.2013Коментари ()862
©
До полунощ на места все още е възможно да превалява. По-късно облачността ще намалее. Утре ще е предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над северните и планинските райони, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Анна Дякова, дежурен синоптик. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от север, североизток. Максимални температури: 27-30°. Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми. Вятърът ще е от североизток, предимно умерен. Температурите ще останат почти без промяна. Максималната на височина 1200 метра - около 19°, на 2000 метра - около 12°.

През следващите дни над източните райони ще преобладава слънчево време; североизточният вятър ще отслабва. Над останалата част от страната преди пладне ще има слънчеви часове, но след пладне и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще превалява краткотраен дъжд, на места с гръмотевици.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Utre-shte-e-slunchevo-i-toplo-441872
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.