В сряда закриват изложбата "Гендони - модна графика и костюм"
Автор: Екип Varna24.bg 13:44 / 14.07.2013Коментари ()834
©
Измина един месец от откриването в Дома на архитекта на изложбата "Гендони - модна графика и костюм" на художника, сценичен и моден дизайнер Генадий Иванов-Гендони.

Големият интерес, който предизвика вернисажът на 17 юни в Дома на архитекта, дава повод куратора на изложбата, доц. д-р арх. Станчо Веков, както и на автора Генадий Иванов-Гендони, да поканят творци и ценители и на финисаж на експозицията.

Финисажът ще се състои на 17 юли от 19.00 ч. в Дома на архитекта. Гостите ще имат възможност да присъстват на елегантен коктейл, да се срещнат в личен разговор с автора и да направят своя избор за откупка на творба със специална финисаж - отстъпка.

Изложбата "Гендони - модна графика и костюм" съдържа 30 модни и костюмни графики - проекти и илюстративни композиции от различни периоди в творчеството на автора. По-голямата част от творбите са изпълнени с темпера върху картон. Представени са също костюмни ескизи и проекти за колекции "Висока мода" (Out Couture), които се отличават със специфичен графичен стил, с релефен и изящен детайл. Те притежават ансамблово единство и стилистична завършеност . Тяхната графична естетика надхвърля дизайнерската им стойност като проекти.



https://www.varna24.bg/novini/varna/V-sryada-zakrivat-izlozhbata-Gendoni-modna-grafika-i-kostyum-443092
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.