Общинският съвет възрази срещу редовността на свиканото събрание на съдружниците на ВиК-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:27 / 18.07.2013Коментари ()992
© Varna24.bg
Общинският съвет възрази срещу редовността на свиканото Общо събрание на съдружниците на ВиК-Варна. По тази причина общинарите взеха решение да не бъде изпратен представител на местния парламент на събранието. Упълномощеният да представлява Общинския съвет - Тодор Балабанов, обясни, че събранието е свикано в нарушение на Търговския закон.

Преди време МРРБ е възложило на настоящия управител на дружеството да бъде свикано Общо събрание, а той е насрочил такова за януари 2014 г. Междувременно, след смяната на властта обаче, държавата определя нова дата - 23 юли тази година. Освен това събранието е свикано в София, въпреки че седалището на ВиК е във Варна, изтъкна Балабанов. Основна точка в дневния ред на събранието е смяната на ръководството на дружеството, предаде Дарик.

Служители на ВиК вече скочиха срещу готвената смяна на шефа им Валентин Вълканов. В декларация те обявиха, че категорично застават зад сегашното ръководство на дружеството и провежданата от него управленска политика.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinskiyat-suvet-vuzrazi-sreshtu-redovnostta-na-svikanoto-subranie-na-sudruzhnicite-na-ViK-Varna-443852
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.