Арестуваха млада служителка на Фонд "Земеделие" за подкуп
Автор: Екип Varna24.bg 10:32 / 04.08.2013Коментари ()668
© Varna24.bg
35-годишна служителка на Държавен фонд "Земеделие" беше арестувана заради подкуп. Корумпираната чиновничка работи в плевенския клон на фонда и е задържана при специализирана полицейска акция в двора на дома й, съобщиха от окръжната прокуратура. Жената сама си поискала 1500 лева от бенефициент по определена програма. 

От обвинението посочват, че арестуваната е обещавала "нещо" на фермер, който е кандидатствал по проект, но не уточняват какво точно е трябвало да бъде получено в замяна на подкупа. Спипаната с парите чиновничка е с инициали З. Д. и е задържана за 72 часа. 

Утре пък ще й бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". На корумпираната служителка са повдигнати обвинения по текстове от Наказателния кодекс за поискан и приет дар. Заради нарушението жената може да получи затвор до шест години или да бъде глобена с до 5000 лева. 

Фонд "Земеделие" от години е забъркан със скандали. Последният беше покрай бившата шефка Калина Илиева, която беше уличена в измама с фалшивата си диплома. Тя бе уволнена през 2010 г. и оттогава името й стана нарицателно за некомпетентни и необразовани чиновници.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Arestuvaha-mlada-sluzhitelka-na-Fond-Zemedelie-za-podkup-446693
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.