Изложба на детски рисунки по случай "Седмица на морето" бе открита във Военноморския музей
Автор: Екип Varna24.bg 17:18 / 07.08.2013Коментари ()1584
©
Изложба под надслов "Историческата памет на Варна и мъдростта на морето" бе открита във Военноморския музей. В нея са включени близо 50 творби на деца от варненската школа за изкуства "Магия 7". Рисунките са дело на 8 годишните Лили Константинова, Джуана Тодорова, Виктория Тодорова и Виктория Михалева, както и на шест годишните Даниел Начев и Мартин Лазаров.

Част от рисунките са създадени във Военноморския музей, в рамките на образователната програма "С четки и боички в музея".

Програмата цели учениците да се запознаят по-подробно с историята на музея и Българския търговски и военен флот, след което сами да изберат експонат от експозицията или предоставен им от фонда и да го пресъздадат, така както го възприемат.

През погледа на малките творци в изложбата ще видим едни от най-емблематичните експонати от външната експозиция на музея - яхтата "Кор кароли", хеликоптерите МИ 4А и КА-25, бреговото 240-мм оръдие, фара и миночистачния катер проект "Пампулов".

"Аз искам да благодаря на екипа на Военноморския музей за тяхната всеотдайност и гостоприемство и искрено се надявам, в следващата изложба да успеем да съберем всички експонати от експозицията на музея в творбите на децата" - каза в своето слово на откриването Фани Маер - ръководител на арт школата.

Изложбата е част от инициативите на музея по повод "Седмица на морето", която по традиция се отбелязва през втората седмица на месец август.

Традиционно в последния ден от седмицата - 11 август, в който се отбелязва и денят на Българските военноморски сили, музеят ще посреща безплатно своите посетители.



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Izlozhba-na-detski-risunki-po-sluchai-Sedmica-na-moreto-be-otkrita-vuv-Voennomorskiya-muzei-447439
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.