Пиян капитан уби 6 екскурзианти на речен кораб
Автор: Екип Varna24.bg 14:31 / 18.08.2013Коментари ()927
Спасителните екипи в Русия започнаха в неделя изваждането на кораба "Полесие-8" от река Иртиш, където той потъна след сблъсък с товарна баржа.

В инцидента, станал в съботния ден в района на Омск, досега по официални данни са загинали 6 души, а полицията подозира, че вината е на капитана на пътническия кораб, употребил алкохол.

Още не е окончателно установено и колко души са се намирали на борда на "Полесие-8" - по различни данни те са били между 53 и 62, включително четирима души екипаж.

Параходът, построен през 1989г. в Гомел, и извършвал екскурзионно плаване по реката от Омск към Ачаир. Около 11 часа сутринта до Новая Станица става сблъсък с баржа, корпусът е пробит и "Полесие-8" потъва.

При удара четирима загиват на място, двама - в болницата, около 50, сред които и 8 деца, са доставени в спешните отделения и от тях са в тежко състояние. След прегледа 36 души са настанени в болници.

Повече от 24 часа след трагедията още не е установена личността на загиналите.

По първоначални данни причина за сблъсъка е отклоняването на кораба от курса.

Изяснява се дали причината е откритият 1 промил алкохол в кръвта на капитана. Алкохолните проби на колегата му от баржата, както и на членовете на двата екипажа, е отрицателна. Капитанът на "Полесие-8" е арестуван и отказва да дава показания.

Източник: в. "Дневник"



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Piyan-kapitan-ubi-6-ekskurzianti-na-rechen-korab-449279
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.