Започват тържествата за празника на Вълчи дол
Автор: Екип Varna24.bg 11:47 / 22.08.2013Коментари ()630
През 2013 година се навършват 39 години от обявяването на Вълчи дол за град. Верни на традицията, организаторите са подготвили богата културна и спортна програма, съпътстваща празника.

На 25-ти август, начало на тържествата поставят артистите от драматичен театър "Адриана Будевска" - Бургас, Красимир Ранков, Стоян Памуков, Димитрина Тенева, Асен Лозанов и Деница Денчева, които ще забавляват зрителите с блестящата френска комедия "Мъже на изчезване". Ден по-късно невероятни емоции ще предложи на най-малките шоуто на Илиана Балийска "Мини мис и Мини мистър".

Спортните страсти започват на 27-ми, когато градският стадион "Петко Сираков" ще бъде домакин на състезанията по футбол на малки вратички и плажен волейбол. За пръв път в спортната програма са включени и "народни борби". Почитателите на "най-мъдрата" игра - шахът, ще имат възможност да премерят сили на 31-ви август от 10:00 часа, когато ще се проведе традиционно силният турнир по шахмат. Същият ден ни очаква и вълнуващо състезание по стрийтбол.

На 1-ви септември от 18:00 часа пл. "Освобождение" ще събере на едно място изключителни шедьоври на кулинарното майсторство, които ще бъдат включени в благотворителна кулинарна изложба. За втора поредна година, на 2-ри септември, кметът на община Вълчи дол, инж. Пенка Йорданова, ще представи пред населението отчет за работата на Общинска администрация, след който самодейците при Народно читалище "Димитър Благоев" ще представят невероятните си умения да пеят и танцуват. Културната програма продължава на следващият ден, когато от 18:00 часа ще се състои представяне на последните книги на вълчидолския поет Иван Долски - "Моя утрешна тъга" и "Кълнове под снега". Кулминацията на тържествата е ден по-късно, на 4-ти, когато ще се състои празничният концерт на площад "Христо Ботев", с начален час 19:00. Тържествата ще бъдат закрити с празнични илюминации.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Zapochvat-turzhestvata-za-praznika-na-Vulchi-dol-449920
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.