Изроди масово тровят улични кучета в "Кайсиева градина"
Автор: Екип Varna24.bg 13:43 / 25.08.2013Коментари ()1151
© Varna24.bg
Масово тровят улични кучета във варненският кв. "Кайсиева градина". Към този момент жителите на квартала са станали свидетели на поне 7-8 улични натровени кучета, чийто трупове хората собственоръчно изхвърлят в кофите за боклук, а други са прибрани от местния екарисаж за изгаряне. Освен това обаче ветеринари в района алармират, че толкова са и натровените домашни кучета, които се разхождат по поляните и които в последствие са починали. Не са малко и котките, които също са убити посредством отровата.

Според лекарите животните се убиват по всяка вероятност с антифриз, който се разпръсква по зелените площи или се сипва в храна, която се подхвърля на кучета. Родителите също са обезпокоени, защото през лятната ваканция децата могат също да пострадат от отровата, която се разпръсква в квартала. Освен това труповете на животните могат да разнесат заразата. 

Неправителствените организации във Варна изразиха силно възмущение към убийствата на кучетата и в момента обмислят, какви мерки да предприемат към тази жестокост спрямо уличните животни.


Източник: радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Izrodi-masovo-trovyat-ulichni-kucheta-v-Kaisieva-gradina-450358
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.