Избраха Николай Бинев за шеф на борда на директорите в ДКС
Автор: Екип Varna24.bg 17:05 / 27.08.2013Коментари ()1529
© Varna24.bg
Николай Бинев е бил избран за председател на борда на директорите на Двореца на културата и спорта във Варна, научи Днес+. Бинев влезе в съвета на директорите с решение на общинския съвет от последната сесия. Той зае мястото на отстранения Светослав Трайков.

Бинев е известен творец в културните среди не само в морската столица. Творческото му развитие започва на сцената през 1965 година на конкурса на Радио Варна. Бинев веднага печели първа награда. Следват успешни участия в телевизионни предавания, концерти, конкурси и фестивала в цяла Европа. Бинев е признат от всички като великолепен изпълнител на френски шансони, но в репертоара му има песни на френски, руски, гръцки , италиански и английски език. Сред варненската общественост е признат за отричен мениджър, благодарение на който се възстанови музикалния фестивал "Песен за Варна" и се създаде нов -"Песни на три морета".

Творческата кариера на Бинев през годините неизменно се преплита с дейностите на Двореца на културата и спорта. На сцената на зала "Конгресна", Бинев получава първата си голяма награда - за изпълнителско майсторство на фестивала "Песен за Варна". Многобройните му участия като певец, водещ, сценарист, режисьор, мениджър го свързват неизменно с екипа на Двореца на културата и спорта. Заради това шефът на Двореца - Симеон Варчев, преди време го удостои с грамота и плакет за творчески успехи и принос в културната политика на Двореца.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Izbraha-Nikolai-Binev-za-shef-na-borda-na-direktorite-v-DKS-450734
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.