Над 120 яхти ще могат да акостират на варненското яхтено пристанище след ремонта
Автор: Екип Varna24.bg 17:56 / 28.05.2008Коментари ()694
© Varna24.bg
Над 1 млн. лева ще струва ремонтът на яхтклуба на Морска гара. Това заяви при посещението си на мястото на строежа председателят на Общински съвет - Варна Борислав Гуцанов. Гуцанов уточни, че тази част на морската столица се нуждае от модернизация. Тази година там за първи път ще се проведе Световно първенство по ветроходство. През следващата година Варна ще бъде домакин и на Европейското по ветроходство, а през 2010 година - на регата "Къти сарк".

Директорът на Пристанище - Варна Данаил Папазов уточни, че на новия порт ще има модерно съоръжение, осигуряващо електрозахранване, вода и интернет на акостиралите яхти. На мястото на стария ресторант ще отвори врати "Хепи", а на втория етаж ще има кафе-сладкарница, която вечер ще работи като пиано бар. Капацитетът на яхтеното пристанище е разширен и там вече ще могат да акостират 40 големи яхти и 80 малки. За ремонт на вълнолома са отделени 200 хиляди лева. В момента се провежда в реконструкция и на варненския фар.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-120-yahti-shte-mogat-da-akostirat-na-varnenskoto-yahteno-pristanishte-sled-remonta-45079
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.