Световния фестивал на анимационния филм се открива във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:10 / 11.09.2013Коментари ()807
© Varna24.bg
Деветото издание на Световния фестивал на анимационния филм се открива днес във Варна. Форумът на рисуваното кино ще продължи до 15 септември. Откриването на анимационния фест е в 19 часа във Фестивалния и конгресен център. Преди това, в 11,30 часа ще бъде излъчена панорама с най-доброто от Света на анимацията.

За участие в конкурсната програма по регламент се допускат аудио-визуални творби, завършени след 1 януари 2011. Филмите се състезават в 5 категории: късометражни, пълнометражни, детски, студентски и телевизионни сериали, съобщава Дарик.

Събитието се организира от Сдружение "Световен фестивал на анимационния филм" и Фестивален център Варна, с подкрепата и под патронажа на Министерство на културата, Национален филмов център и Община Варна.

Цената на билетите е 6 лева, за деца, учащи, пенсионери и хора в неравностойно положение - 4 лева. Предлагат се и групови билети - 4 лева на зрител при минимум четирима, за повече от 5 различни прожекции - по 5 лева редовна цена за всяка прожекция /3 лева за всяка прожекция за деца, учащи, пенсионери, хора в неравностойно положение/. Карта за един ден струва 15 лева, за два - 36, а за три дни - 50 лева.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Svetovniya-festival-na-animacionniya-film-se-otkriva-vuv-Varna-453109
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.