43 000 лева липсват от ремонт в Зоологическата градина на Варна на стойност 133 хил.
Автор: Екип Varna24.bg 17:42 / 13.09.2013Коментари ()881
© Varna24.bg
Не е ясно къде са отишли 43 000 лева от ремонт в Зоолгическата градина във Варна, който е е на обща стойност 133 хиляди лева. Експертизите от назначената от общината проверка показват много несъотвествия между това, което е изписано по документите и реално извършеното като работа по ремонта в зоокъта. Това съобщи днес кметът на морската столица Иван Портних.

Ремонтът в зоологическата е осъществяван чрез три възлагателни писма от общината. Въпросните несъответствия са само по първото, което е за 133 хил. лв., а експертизите показват, че са вложени с 43 хил. по-малко. Става въпрос за разминавания между метражи и квадратури на хартия и в действителност.

По думите на кмета, има проблеми и с ремонта на двете езера в зоокъта, тъй като в едното нивото на водата пада. Експертизите ще покажагт дали има несъответствия и в документираната и свършената работа по другите две възлагателни писма на общината. Общата стойност на целия ремонт е за около 300 хил. лв. Добрата новниа е, че парите още не са платени на фирмата изпълнител - консорциум ДМ "Инвестстрой".

"Ремонтът на зоокъта е добър пример за това как публични средства не се използват по оптимален начин", подчерта Иван Портних.

Източник: dnesplus.com



https://www.varna24.bg/novini/varna/43-000-leva-lipsvat-ot-remont-v-Zoologicheskata-gradina-na-Varna-na-stoinost-133-hil-453676
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.