Нов вид телефонна измама във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:31 / 17.09.2013Коментари ()1324
© Varna24.bg
Нов вид телефонна измама разкриха служителите на Първо РУП - Варна. Задържана е жена, която в съучастие с друго лице, е въвела в заблуждение трима мъже.

Сценарият е нов. По телефона глас се представя за познат от миналото, който е изпаднал в нужда. Иска услуга, обикновено малка сума пари 150-300 лв., която му е нужна за заплащане на наем, ток или друго задължение към наемодател на квартира. Като в замяна на парите предлага вещ (преносим или настолен компютър, фотоапарат, камера или др. ), която да остане в залог до издължаване на дадената "на заем" сума пари.

При отзивчивост от страна на потърпевшия, се урежда среща с мним хазяин, който взема парите и предоставя ключ за апартамент, в който са вещите на молещия за услуга, и от където могат да бъдат взети те. Под предлог, че има важна и неотложна работа посредникът се оттегля с парите. Предоставения ключ се оказва несъответстващ на бравата на адреса или посоченият адрес е несъществуващ. Така потърпевшият се оказва въведен в заблуждение, а сумата безвъзвратно загубена.

ОДМВР - Варна се обръща с призив към мъж, на около 40 г., който на 9 септември е станал жертва на този род измама, и около 12:30 часа в района на градинката на Клуб Планет е предал сумата от 300 лв. на жена на около 30 г. с малко дете, да позвъни в Първо РУП - Варна, за да окаже съдействие на органите на реда във връзка със уличените лица и разкритата схема.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nov-vid-telefonna-izmama-vuv-Varna-454303
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.