Организират среща за превенция срещу наркотиците във варненските училища
Автор: Екип Varna24.bg 07:00 / 27.09.2013Коментари ()796
Община Варна организира дискусионна среща "Училищно базирани програми за превенция на употребата на наркотици и други психоактивни вещества във варненските училища през учебната 2013/2014 г.", която ще се проведе днес от 11.00 ч. в зала "Варна" на община Варна.

Участие в срещата ще вземат заместник-кметът д-р Лидия Маринова, директорът на дирекция "Превенции" Светлана Коева, Лилия Христова - директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт", Венцеслава Генова - началник РИО - Варна, Диян Димитров - главен асистент в ИУ - Варна, "Център за социални изследвания", доц. д-р Пенка Кожухарова - преподавател в катедра "Педагогика и управление на образованието" на ШУ "Епископ Константин Преславски", директори, педагогически съветници и училищни психолози от варненските училища, и ученици от училищните превантивни клубове, членове на Общинския съвет по наркотичните вещества във Варна.

На форума ще бъдат представени резултатите от проучванията, проведени от екипи на община Варна, Центъра за социални изследвания и катедра "Педагогика и управление на образованието" на Шуменския университет:

- "Качествено изследване на употребата на психоактивни вещества сред деца и младежи на възраст от 14 до 20 години";
- "Проучване на употребата психоактивни вещества сред ученици в седми клас";
- "Проучване на училищно-базираната превенция на употребата на психоактивни вещества сред учители".

В рамките на събитието ще се проведе дискусия на тема: "Училищно базирани програми за превенция на употребата на наркотици и други психоактивни вещества през учебната 2013/2014 г.". Програмите ще бъдат представени от Светлана Коева.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Organizirat-sreshta-za-prevenciya-sreshtu-narkoticite-vuv-varnenskite-uchilishta-456066
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.