Експерт: Недостатъчното осветление в населените места е предпоставка за ПТП
Автор: Екип Varna24.bg 16:15 / 11.10.2013Коментари ()437
© Varna24.bg
Общините трябва да предприемат мерки за добро осветление в населените места. Ако не могат през цялата тъмна част на денонощието, то поне в първите тъмни часове да има добро осветление на улиците, защото тогава хората се прибират, движението е засилено и опасността от инциденти нараства. Това заяви Койчо Русев, член на Управителния съвет на АЕБТРИ и председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт и Националната транспортна камара.

"Това е голям проблем и съществува от години заради кризата, заради липсата на средства и се стига до такива инциденти, при които поради недостатъчна видимост поради особеностите на времето, много често загиват хора и то най-често възрастни хора", посочи Русев. 

Той коментира, че зачестяват инцидентите с пострадали възрастни хора в големите градове у нас. 

"През последната седмица са пострадали хода между 65 и 80 години. Това са хора, които бавно се придвижват, някои от тях не чуват или не виждат добре и в повечето случаи са облечени в тъмни дрехи и когато се движат в тъмната част на денонощието, рискът да бъдат забелязани много късно и шофьорите да не могат да реагират е много голям. Трябва през този период, когато се налага възрастни хора да излизат, да се движат там, където е разрешено, ако е възможно да използват по-светли дрехи, защото по този начин те ще бъдат по-лесно и по-бързо забелязани от останалите участници в движението", каза още Койчо Русев.


Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ekspert-Nedostatuchnoto-osvetlenie-v-naselenite-mesta-e-predpostavka-za-PTP-458566
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.