Двама мъже получха по осем години затвор за убийство на клошар
Автор: Екип Varna24.bg 11:54 / 04.06.2008Коментари ()726
© Varna24.bg
По 8 години затвор при първоначален общ режим присъди Варненският окръжен съд на Георги Д. Стоянов /43 год./ и на Иван Д. Николов /31 год./, ограбили и убили клошар през есента на миналата година в центъра на Варна, съобщиха от съда. Двамата ще заплатят солидарно 15 000 лв на малолетния син на пострадалия от разтрогнат преди 5 години брак за причинените му неимуществени вреди.

Стоянов и Николов се възползваха от условията на съкратеното съдебно следствие, признаха вината, фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт и получиха от съда наказание под минимума, предвиден от закона, който за това деяние е 15 години лишаване от свобода.

Съдът призна вината на двамата затова, че в нощта на 25-и срещу 26-и септември 2007 година ограбили 5 лв и чифт маратонки от 55-годишния клошар Мирчо и го убили. Трагичният инцидент се разиграл в помещение на третия етаж във варненския хотел "Черно море", обитавано от бездомници и алкохолици. В продължение на часове Иван, Георги и други лица се черпили с алкохол и решили да събудят заспалия Мирчо, за да му поискат цигари. Клошарят отказал и тогава двамата започнали да го налагат с метална тръба. Ударите били много - по тялото и по главата. След като Мирчо спрял да се отбранява те измъкнали от джоба му 5 лв, събули от краката му маратонките и напуснали хотела. Общата стойност на ограбените пари и вещи възлиза на 21 лв. Няколко часа по-късно Мирчо починал от травматичните увреждания по гърдите и в резултат на дихателна недостатъчност. Иван и Георги били задържани на 27 септември, а от 1 октомври миналата година са в ареста.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dvama-muzhe-poluchha-po-osem-godini-zatvor-za-ubiistvo-na-kloshar-45892
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.