Рекламират Варна на полския пазар
Автор: Екип Varna24.bg 15:14 / 15.10.2013Коментари ()895
© Varna24.bg
Община Варна ще се представи като туристическа дестинация на специализираното изложение в полския град Познан, което ще се проведе в края на седмицата - от 17 до 19 октомври. По време на туристическата борса морската столица ще разполага със собствен щанд, на който ще се предлагат рекламни материали и презентации на полски език.

Представители на общината в Познан ще бъдат общинският съветник Николай Недков и Кирил Христов от Съюза на екскурзоводите. Целта им ще бъде да рекламират Варна на полския пазар, където в последните години се наблюдава засилен интерес към нашата страна.

Над 200 000 полски туристи са посетили България през тази година, а броят им е нараснал с 6 % в сравнение с миналата, каза неотдавна посланикът на Полша у нас Н. Пр. Лешек Хенсел. Според него морската столица е позната и предпочитана от поляците.

"Община Варна ще е много по-активна по време на туристическите изложения в Полша с оглед по-доброто представяне на дестинацията и възстановяването на традиционно добрия интерес", каза преди време кметът Иван Портних.

От началото на годината досега морската столица се е представила на 14 международни туристически борси в чужбина и на четири - в нашата страна. През миналата седмица Варна имаше собствен щанд на изложението "Планините на България - гостоприемство в четири сезона", което се проведе в Пампорово по повод 80-годишнината на курорта. Там представителите на Варна участваха в дискусии по проблемите на туристическото законодателство и в информационни срещи за проекти, подкрепящи развитието на туризма.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Reklamirat-Varna-na-polskiya-pazar-459126
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.