Варна ще е домакин на Международна конференция по отология и ринология
Автор: Екип Varna24.bg 15:38 / 16.10.2013Коментари ()868
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 18-19 октомври в к.к. "Св. Св. Константин и Елена" ще се проведе научната конференция "Функционална хирургия в отологията и ринологията". Конференцията продължава традицията на международните форуми по отология и невро-отология, провеждани в Стара Загора през последните 13 години. Научното събитие е посветено на празника на духовния покровител на България Св. Иван Рилски Чудотворец и честване Деня на българския лекар - 19 октомври.

Световноизвестният хирург в областта на ушните заболявания и невро-отологията проф. д-р Жак Манян от Марсилия и безспорният авторитет и специалист в тази област от българска страна - отологът проф. д-р Павел Димов са имената, които в най-висока степен допринасят за успешното провеждане на научните форуми през годините. Френският специалист спомага за внедряването на нови форми и основни европейски изисквания в лекарското обучение у нас. Проф. д-р Жак Манян е създател на Европейската Академия по отология и невро-отология и дългогодишен председател на Световната организация на оториноларинголозите.

На международния форум ще присъстват лектори от Турция, Македония и Сърбия, както и над седемдесет специалисти от нашата страна. Представител на университетска болница и медицински факултет към Тракийския университет в град Одрин, Турция, ще бъде проф. д-р Мустафа Кемал Адали, известен специалист по ринология и обструктивна сънна апнея. В научното събитие ще се включат и много педиатри, общопрактикуващи лекари и студенти по медицина и стоматология от България и чужбина, обучаващи се в Медицински университет - Варна.

Тържествено откриване на форума ще се състои на 18 октомври, от 18:00 ч. в конферентната зала на хотел "Романс" с концерт от ортодоксални и класически произведения, изпълнени от октет "Йоан Дамаскин" - Стара Загора. На 19 октомври, след приключване на научните сесии, в програмата е включено и посещение на манастира "Св. Св. Константин и Елена".

Събитието се провежда под патронажа на ректора на Медицински университет - Варна, проф. д-р Красимир Иванов и ректора на Тракийски университет - Стара Загора, проф. д-р Иван Станков.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varna-shte-e-domakin-na-Mezhdunarodna-konferenciya-po-otologiya-i-rinologiya-459343
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.