"Жълт" код заради силен вятър е обявен за Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:46 / 18.10.2013Коментари ()612
© НИМХ
"Жълт" код заради силен вятър е обявен за Пловдив и още 17 области на страната, това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Прогнозата е за силен северозападен вятър. Предупреждението е в сила и за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Стара Загора, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково.

Днес преди обяд в източните райони все още ще бъде с превалявания, но в процес на отслабване и спиране. Започналото от запад разкъсване и намаление на облачността ще продължи и по-късно след обяд ще обхване и крайните източни райони. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горно-тракийската низина и силен северозападен вятър. Максимални температури между 13° и 18°. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и до вечерта ще се доближи до средното за месец октомври.

Над планините рано сутринта облачността ще е, все още, значителна, но през деня от запад бързо ще намалее. Ще бъде много ветровито. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 8°, на 2000 метра - около 1°.

По Черноморието преди обяд ще продължи да превалява, но вече валежите ще са по-слаби, ще спират. След пладне и облачността ще се разкъса. Ще остане ветровито - с умерен и силен северозападен вятър. Максимални температури по крайбрежието - до 14°-16°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zhult-kod-zaradi-silen-vyatur-e-obyaven-za-Varna-459591
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.