Проект ще дарява щастие на децата в неравностойно положение във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:43 / 18.10.2013Коментари ()758
Сдружение "Чиста съвест"-Варна инициира проект под надслов "Да дарим късче щастие на децата в неравностойно положение". Той предвижда изграждането на адаптирани детски площадки за деца в неравностойно положение, оборудвани с подходящи и безопасни за нуждите им съоръжения, които ще включват и съоръжения за здрави деца. Проектираните площадки ще са разположени на открито и в закрити помещения и ще могат да бъдат ползвани, както от деца с увреждания, така и от здрави деца.

Идеята е провокирана от факта, че на територията на област Варна няма подобни места, където деца със специални потребности да могат да играят чувствайки се комфортно, а родителите им да са спокойни за тяхната безопасност.

"Чрез създаването на смесени детски площадки - уреди и съоръжения, както за деца в неравностойно положение така и за здрави деца, ние мислим за интегрирането и социализирането на тези деца", споделят от сдружението.

Първите места, на които ще се изградят площадките са: Карин дом, Логопедичен център "Бриз-20" и ОДГ №9 "Ален мак", а в последствие из целия град и областта.

"Надяваме се на ползотворна и ефективна съвместна работа с повече хора, институции, организации, агенции и др., които да се отзоват, за да може да облекчим и оцветим поне малко изпълнения с трудности и ограничения живот на децата в неравностойно положение и техните родители", казват още от "Чиста съвест".

За реализацията на първия етап - изграждане на детска площадка на територията на Карин дом е необходимо събирането на дарения в размер на 73 858,88 лв. Стартирано е събирането от вчера.

Банковата сметка, която е отворена за всички, които пожелаят да видят движението по сметката е: SOCIETE GENERALE ЕКСПРЕСБАНК :
BG08TTBB94001526492831 BGN



https://www.varna24.bg/novini/varna/Proekt-shte-daryava-shtastie-na-decata-v-neravnostoino-polozhenie-vuv-Varna-459617
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.