Ниска облачност очаква Черноморието утре
Автор: Екип Varna24.bg 17:15 / 26.10.2013Коментари ()595
© Varna24.bg
През следващото денонощие отново на много места в низините и равнините ще има мъгла, а по Черноморието - ниска облачност. Около и след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време. В планинските райони през нощта ще е ясно, утре слънчево. Минимални температури между 2° и 7°, по Черноморието до 10° максимални между 20° и 25°, в районите с трайна мъгла и по Черноморското крайбрежие 16°-18°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ-БАН.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна ниска облачност, която по-късно ще се разкъса и намалее и в следобедните часове ще е предимно слънчево. Максимални температури 16°-18°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
В планините ще е слънчево, топло и почти тихо. Само по най-високите части ще се появи слаб вятър от запад, северозапад. Максимална температура на 1200 метра 20°, на 2000 метра 13°-14°.

В понеделник в Дунавската равнина ще се усили вятърът от запад и мъглата бързо ще се разсее, а температурите ще се повишат. Ще има временни увеличения на облачността. Във вторник и сряда ще е предимно слънчево, с разкъсана облачност главно над източните райони. В сутрешните часове на места отново ще има краткотрайна мъгла. Ще остане топло за края на октомври.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за октомври.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Niska-oblachnost-ochakva-Chernomorieto-utre-461031
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.