Кампания срещу рака на гърдата дари ехограф на СБАЛОЗ "Д-р Марко Марков"
Автор: Екип Varna24.bg 15:19 / 30.10.2013Коментари ()1755
©
Най-мащабната кампания срещу рак на гърдата в България - "От любов към живота" на AVON дари ехограф за образна диагностика на "Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания "Д-р Марко Марков" в град Варна. Дарението се осъществява с подкрепата на "Български фонд за жените". С предоставената от AVON медицинска апаратура превенцията на най-коварната женска болест ще бъде по-достъпна за жените от Варна и региона.

По данни от миналата година общият брой на болните от рак на млечната жлеза жени, които се водят на диспансерно наблюдение в област Варна е 4388, като новорегистрираните от началото на годината в региона са 365.

"Ракът на гърдата в 100% лечим, когато е открит навреме. По данни на Националния раков регистър за 2010 година в България на всеки 100 хил. жени се разболяват 94, докато в световен мащаб заболяваемостта е два пъти по-ниска. Ето защо с дарението на ехографа се надявам, че ще напомним на българската жена за важността на профилактиката и в крайна сметка ще спасим нашите майки, сестри и дъщери от коварната болест", каза Люба Василева, специалист PR и реклама на AVON България, Албания, Македония.

"Щастлив съм, че АVON и "Български фонд за жените" оцениха усилията на екипа на "Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания "Д-р Марко Марков" да прави всичко необходимо за ранно диагностициране и лечение на онкологичните заболявания. Ангажиментът, който поемаме безусловно, е да продължим и разширим профилактичната си програма, която традиционно реализираме през март и есента на всяка година. Само така ще бъде даден шанс на повече жени за ранна диагностика и по-добра прогноза при лечение на рак на гърдата. От 15 октомври в болницата се реализира кампания за безплатни профилактични прегледи, която с включването в експлоатация на новия ехограф, ще бъде продължена с още месец", заяви управителят на СБАЛОЗ - Варна доц. Д-р Георги Кобаков.

Дарението на ехографа на "Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания "Д-р Марко Марков" - Варна е седмото по ред дарение, което AVON осъществява от началото на 2013 г. насам. Онкологичните центрове в Русе, Плевен, Шумен, Пловдив, Стара Загора и Бургас вече провеждат прегледи с дарената от "От любов към живота" апаратура.

Като част от кампанията "От любов към живота" през втората половина на годината AVON предостави и 6 900 безплатни профилактични прегледи за жени в неравностойно положение от цялата страна. Така Компанията за жени AVON цели да стимулира жените да провеждат редовна годишна профилактика срещу рак на гърдата.

Средствата за предоставяне на медицинска техника и профилактични прегледи се набират в рамките на благотворителната кампания чрез продажба на продукти от специалната розова благотворителна серия на AVON. В края на 2012 г. "От любов" беше отличена от Български дарителски форум като "Най-прозрачна дарителска програма" с домакинството на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

За повече информация: Захарина Вецева тел. 434 03 81, 855 80 83, 0882544362

Медиен партньор на кампанията във Варна е и Varna24.bg.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kampaniya-sreshtu-raka-na-gurdata-dari-ehograf-na-SBALOZ-D-r-Marko-Markov-461693
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.