Младеж в ареста за кражба на автомобил
Автор: Екип Varna24.bg 14:49 / 06.01.2014Коментари ()726
©
Мярка за неотклонение "Задържане под стража" наложи Районен съд - Варна на 21-годишен младеж, обвиняем за противозаконно отнемане на автомобил.

Спрямо 21-годишния Я.И. е предявено обвинение за извършено след полунощ на 3 януари т.г. в село Гроздьово противозаконно отнемане на чужд автомобил "Форд", с намерение да го ползва. Деянието се явява осъществено при условията на повторност.

21-годишният Я.И. е многократно осъждан, включително и като непълнолетен, за подобни тежки умишлени престъпления. В края миналата година той е бил освободен от затвора, след като е изтърпял ефективно наложено му наказание с предходна присъда.

Съдът прие, че от събраните до момента доказателства категорично може да се обоснове предположение за авторство на деянието, касае се за деец с висока степен на обществена опасност, както и че има реален риск, ако обвиняемият остане на свобода - да извърши друго престъпление или да се укрие.

Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок, като в случай на жалба производството по делото пред ВОС е насрочено за 15 януари т.год. от 13 часа.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Mladezh-v-aresta-za-krazhba-na-avtomobil-472376
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.